Tomt nest syndrom er muligvis ikke en klinisk diagnose, men det er en reel situation, som mange forældre med voksne børn oplever. Du kan føle dig tabt, tom og deprimeret, når dine børn forlader hjemmet, og det er normalt at kæmpe med overgangen. Men hvis følelserne vedvarer, og du prøver at klare dem med alkohol, kan det føre til et alvorligt drikkeproblem. Kontakt hjælp og professionel behandling, hvis din tristhed er overvældende, og du ikke kan stoppe med at drikke.

Min historie om at udvikle en alkoholforstyrrelse er alt for almindelig. Mange forældre kæmper, når deres børn forlader hjemmet, men nogle af os har det dårligere og vender os til usunde håndteringsstrategier. Min var alkohol, og mens jeg ikke er alene om dette, får for få mennesker den hjælp, de har brug for til bedring.

Jeg er heldig at have støttende venner og forståelsesfulde voksne børn, der hjalp mig i genoptræning og sidder fast ved mig nu, hvor jeg er i bedring.

Tomt Nest-syndrom er ægte

Som en skilt mor med voksende børn bekymrede jeg mig om, hvordan livet ville være, da de gik på college og derefter havde deres egne hjem. Mit liv havde stort set været for mine børn. Jeg havde andre ting, som mit job, venner og en løbegruppe, men intet i forhold til at have mine børn omkring mig.

Da min yngste forlod, følte huset bare stille. Jeg følte mig tom og fortabt. Jeg troede, at jeg gjorde alt rigtigt for at klare denne overgang: tilbragte tid sammen med venner, fortsatte med at træne regelmæssigt og tilmeldte mig endda flere løb om løbekammerater. Jeg blev involveret i nogle ekstra projekter på arbejdet for også at tage mere af min tid.

Men jeg kunne stadig ikke ryste følelsen af tab. Jeg var vant til støj og aktivitet i huset. Jeg følte næsten, at jeg sørgede; det føltes lidt som da jeg gik igennem min skilsmisse. Jeg stod over for tabet af noget, der, selvom det var nødvendigt, var smertefuldt

Jeg ved nu, takket være behandling og terapi, at tom reden syndrom er et ægte fænomen. Det er ikke en klinisk diagnose, men nogle forældre føler sig meget dårligere end andre og klarer sig dårligt, når børnene forlader hjemmet. Havde jeg vidst om dette på det tidspunkt, havde jeg måske nået ud til hjælp gennem terapisessioner eller rådgivning, men i stedet trøstede jeg mig med et glas vin eller to hver aften.

Et glas vin forvandlet til en flaske – jeg blev en tom reden alkoholiker

Først virkede drikke bare som en uskyldig måde at slappe af efter arbejde. Det var en måde at slappe af og en belønning for et godt udført arbejde med at opdrage mine børn og se dem alle på college. Jeg begrundede, at nu dette store ansvar var udført, kunne jeg nyde et glas vin om natten. Problemet var, at min virkelige motivation var at dumme den smerte, jeg følte overfor en tom rede.

Der er mange tegn på at have udviklet en alkoholmisbrugsforstyrrelse : at være ude af stand til at kontrollere drikke, forsøge at drikke mindre, men fejler, trang til alkohol, drikker i usikre situationer, udvikler en tolerance og mere. Men en af de første ting, jeg indså, at det udgjorde et problem, var min hemmelige drikkeri.

Min datter kom hjem en weekend for at tilbringe lørdag med mig, og inden hun kom dertil skjulte jeg mine tomme vinflasker under kasser i papirkurven. En anden uge gik jeg ud med vennerne til middag. Jeg havde kun et glas vin med dem, men da jeg kom hjem, zonerede jeg ud foran tv’et med en hel flaske. For andre syntes det som om intet havde ændret sig, men jeg drak meget i hemmelighed.

Hvorfor fik jeg hjælp og søgte behandling af alkoholforstyrrelser

Et par ting skete derefter for at skubbe mig til at søge hjælp og indse, at jeg var en tom reden alkoholiker. En uge tilbragte jeg hver morgen på arbejde for at få tingene gjort med tømmermænd. Den fredag aften begyndte jeg at drikke mig i søvn, da en ven kom forbi for et overraskelsesbesøg. Da jeg var fuld, men tænkte at jeg kunne skjule det, svarede jeg døren.

Jeg er hver dag taknemmelig for, at det ikke var en af mine børn, der så mig sådan. Min ven vidste med det samme, at noget ikke var i orden. Hun indrømmede, at hun havde set nogle tegn på arbejde, der generede hende, og besluttede at komme hen og kontrollere mig. At se mine tomme vin- og vodka-flasker og min berusede tilstand en fredag aften, alene derhjemme, gennem hendes øjne var stærk. Jeg vidste, at jeg havde brug for hjælp.

Det sværeste var at fortælle mine børn, men de elsker mig og støttede min beslutning om at tage til behandlingilitering. Min ven hjalp mig med at finde et fantastisk sted at gå til i mindst en måned med mulighed for at forlænge om nødvendigt, og jeg fik en sundhedsorlov fra arbejde.

Afvænning førte til en overraskende diagnose

Set i bakspejlet er jeg slet ikke overrasket. Mit indtagelsesteam i genoptræning foretog en grundig vurdering af mental sundhed, som jeg først syntes var unødvendig. Jeg vidste, at jeg havde et drikkeproblem og var villig til at få hjælp, men jeg var ikke skør. Det viser sig, at jeg også havde depression.

Nu ved jeg, hvor nært beslægtet depression er med stofbrug. Med en depressionsdiagnose giver så mange af mine dårlige valg mere mening. Når jeg tænker tilbage på det nu, indser jeg, at jeg altid har haft nogle problemer med depression, men aldrig nok til at stoppe mig fra at fungere normalt. Men da mine børn gik hjemmefra, udløste det den mest alvorlige episode, jeg nogensinde havde haft.

Min behandlingsplan i behandlingilitering omfattede terapi og medicinsk behandling af depression såvel som for stofmisbrugsforstyrrelser. Min terapeut hjalp mig med at indse, hvor tæt sammenflettet drikke og depression var. Uden at få denne diagnose ville jeg sandsynligvis stadig kæmpe og sandsynligvis være gået tilbage til at drikke som en måde at klare. At tage fat på begge problemer i behandlingilitering var så vigtigt for mit opsving.

Behandling førte mig til bedring

At acceptere, at jeg havde brug for behandling, var det vigtigste, jeg kunne have gjort. I et stykke tid troede jeg, at helbredelse var mulig alene. Jeg troede, at jeg kunne stoppe med at drikke uden hjælp, men det mislykkedes gang på gang. Detoxing var virkelig hård, men når det sluttede, arbejdede jeg sammen med teamet på behandlingilitering for at skabe min egen, individualiserede behandlingsplan.

Terapi var det virkelige vendepunkt. Min terapeut arbejdede sammen med mig for at hjælpe mig med at indrømme, hvorfor jeg drak. Hun lærte mig nye, sundere måder at klare den tristhed, jeg følte ved at være en tom nester såvel som mine depressionepisoder. Gruppemøder med andre mennesker, der kæmper med at drikke, tillod mig at dele mine oplevelser og fortælle min historie. Fordi jeg altid har været atletisk og aktiv, fik jeg også lære at træne med fokus på at bruge det til at klare negative følelser.

En anden ting, der virkelig hjalp mig i behandlingen var, at planen indeholdt involvering af mine børn. Vi lavede nogle familieterapisessioner, og mens jeg først var bekymret for at belaste mine børn med dette problem, hjalp det mig med at indse, at det var vores problem som familie. Og de var så åbne for at støtte mig, det gjorde hele forskellen.

Nu hvor jeg er hjemme og en tom nester igen, føler jeg mig meget mere sikker og lykkeligere. Jeg føler mig stærk i mit opsving, men jeg ved også, at der kan være en glidning. Jeg følger med i terapi for depression, og når jeg har brug for støtte eller tale, vender jeg mig til venner og nogle gange mine børn. Vi er alle stærkere som en familie nu, og bedst af alt har jeg det som et godt eksempel for mine børn.