Alkohol er både et stimulerende middel og et stof. Afslapning og virkning af alkohol og den positive effekt på social interaktion forekommer efter kun en drink, hvis du ikke har øget din alkoholtolerance ved overdreven ivrig brug.

Alkohol stimulerer

Det er godt at vide, hvor meget alkohol en drink indeholder, så du ikke ved en fejltagelse drikker for meget. En alkoholdel (drikke) henviser til en mængde, der indeholder 12 gram alkohol. En portion er for eksempel et glas vin (12 cl), en lille flaske mellemstore øl eller cider, en del stærk vin (8 cl) eller en portion spiritus (4 cl).

Alkoholforgiftning

Alkohol forårsager forgiftning. Jo mere og hurtigere en person drikker alkohol, jo mere beruset bliver han.

Alkohol tolerance

Alkohol påvirker forskellige mennesker på forskellige måder. Nogle tåler alkohol bedre end andre. Hvad der er for meget for alle, afhænger af mange forskellige faktorer, herunder køn, kropsopbygning, kropsvægt og alder. Kvinder bliver generelt lettere drukket end mænd.

Alkohol og afhængighed

Hvis du drikker meget og bliver vant til alkohol. En sådan beboelse fører let til et kraftigt alkoholforbrug. Kontinuerligt og hæftigt alkoholforbrug kan forårsage afhængighed, dvs. at du bliver alkoholiker.

Hvad er da moderat drikkeri?

For nogle mennesker er moderat drikkeri en flaske spiritus på fredag ​​aften (en halv liter alkohol indeholder ca. 13 normale portioner), for andre er det et par tre øl en gang om ugen.

Moderat druk kan også defineres objektivt. Alkoholens negative sundhedseffekter vokser, når det samlede forbrug øges. På den anden side øges risikoen for ulykker, når den forbrugte mængde ad gangen øges.

Hvis du vil holde dig inden for grænserne for moderering, er det vigtigt at begrænse begge dele.

Fra tid til anden kan nogen have grund til at gennemgå deres alkoholvaner.

Grænseværdierne for en sund voksen er som følger:

  • Et lavt risikoniveau: 0–2 portioner om dagen for mænd og 0–1 for kvinder
  • Et moderat risikoniveau: 14 portioner om ugen for mænd og 7 portioner om ugen for kvinder
  • Et højt risikoniveau: 23-24 portioner eller mere om ugen for mænd og 12-16 portioner eller mere om ugen for kvinder

Begrænsning af alkoholforbruget

Disse risikobegrænsninger er estimerede gennemsnit. Af mange grunde har det været problematisk at etablere dem. For eksempel forværres mange sygdomssymptomer i direkte forhold til alkoholforbruget uden tærskler. Bemærk, at unge, gamle og syge kan lide skader, selv ved længere forbrugsniveauer. Under graviditet øger selv små mængder alkohol risikoen for skade på fosteret.

Moderat alkoholforbrug

For at holde sig inden for grænserne for moderering er det nødvendigt at vide, hvor meget alkohol der er i de drikkevarer, du spiser. Det er godt at lære at estimere det personlige forbrug i form af standarddele. Dette gør det lettere at være opmærksom på, hvor meget du drikker. Med regelmæssige intervaller er det også godt at estimere, hvor meget alkohol du spiser om ugen, så mængderne ikke risikerer at skade kroppen.

Du kan selv påvirke graden af ​​rus

Man drikker langsomt:

  • hvis du drikker svage drikkevarer
  • hvis du drikker fortyndede alkoholiske drikkevarer
  • hvis du drikker langsomt
  • hvis du spiser før du begynder at indtage alkohol

Alkoholforgiftning

Alkoholforgiftning svækker den menneskelige funktionsevne. Derfor er det vigtigt at huske, hvad du agter at gøre, når du drikker alkohol. Det er godt at bemærke, at selv en lille mængde alkohol kan forårsage en ulykke.

Alkohol i blodet

Det er også vigtigt at huske, at du kan have meget alkohol i blodet, selv næste morgen, hvis du fortsætter med at drikke meget sent.

Tømmermænd efter alkoholrus

Efter ruspåvirkning får de fleste mennesker en tømmermænd. Tømmermænd kræver omhu, hvis en person er tilbøjelig til hjerterytmeforstyrrelser og faldende blodsukker, eller hvis han eller hun har epilepsi. For dem, der har tømmermænd, kan det være farligt med kraftig træning eller sauna-bade. Selv hvis du ikke har tømmermænd, vil du lide alkoholbrug den næste dag. Søvnforstyrrelser og nedsat vitalitet er almindelige suiter. Man laver let flere fejl, og arbejdsindsatsen forringes.

  • Lær, hvor meget en portion er. For eksempel, hvis du har for vane at drikke en halv flaske vin ad gangen, vil det være 3 portioner, du får 6 portioner af en flaske.
  • Styr dit alkoholforbrug, så du ikke overskrider grænsen for engangsforbrug, men også forbliver under risikobegrænsningen pr. Uge.
  • Den nationale grænse overskrides, hvis en kvinde drikker mere end 16 og en mand mere end 24 portioner om ugen. Risikobegrænsningen for engangsforbrug er 5 portioner for kvinder og 7 for mænd.

Husk, at risikobegrænsningerne for alkoholbrug er vejledende, og at de individuelle forskelle kan være store.