Alkoholforstyrrelse er en alvorlig medicinsk tilstand, der rammer mange mennesker. Alkoholisme er kendetegnet ved at drikke, der er ude af kontrol, en optagelse med at drikke, en manglende evne til at gennemføre normale aktiviteter eller ansvarsområder og drikke på trods af den skade, det medfører. Alkoholforstyrrelse forårsager betydelig svækkelse, men den kan behandles. For mange mennesker er afvænning den bedste mulighed. Men det er svært at fortælle familie, venner og kollegaer, at du skal på genoptræning. Bevæbnet med information og rolig beslutsomhed er det muligt at fortælle kære om genoptræning.

Nyere undersøgelser har vist, at alkoholforstyrrelser er stigende, og at en ud af otte amerikanske voksne opfylder kriterierne. Så hvis du har kæmpet med alkohol og drukket, er du ikke alene. At vælge at få behandling er et kæmpe skridt, og det er endnu større at beslutte et par måneder i afvænning.

At vide, at du har brug for denne fokuserede behandling for at blive bedre, betyder at du forstår, hvor vanskelig opsving kan være. Den næste store forhindring er at fortælle kære og din arbejdsplads, at du er på vej til genoptræning. Min historie kan hjælpe dig med at komme igennem denne vanskelige tid.

Min rejse til alkoholisme

Jeg havde aldrig været en stor drikker, men da jeg blev skilt og måtte have forældremyndighed med mine børn, faldt min verden bare fra hinanden. Sandheden er, at jeg brugte alkohol til at klare det. Nætter, hvor jeg ikke havde mine børn, ville jeg drikke til det punkt, at jeg ikke kunne føle noget andet end syg.

Så til sidst begyndte jeg at drikke, mens mine børn var hjemme hos mig. De var syv og ni, gamle nok til ikke at have brug for min konstante pleje, og et glas vin ville sandsynligvis have været fint. Men et glas blev til to, så tre, en hel flaske og derefter vodka.

Jeg vidste, at jeg var kommet ud af kontrol, da jeg indså, at jeg ikke ville være i stand til at passe mine børn i en nødsituation. Ingen andre fangede mig, og ingen fik mig svært ved at drikke. Jeg var bare nødt til at tage skridtet alene for at erkende, at jeg havde et problem. Jeg er klar over, at det krævede styrke at være i stand til at gøre det, og at mange mennesker har brug for et skub fra andre. Men den vanskelige position, det satte mig i, var at jeg var nødt til at fortælle alle, at jeg havde udviklet et drikkeproblem og havde brug for hjælp.

Valg af afvænning for alkoholisme

At fortælle folk, at jeg havde brug for hjælp, var så svært, sværere end at indrømme over for mig selv, at jeg havde et problem. Min største frygt var langtfra, at jeg ville miste mine piger. At gå på genoptræning i et par måneder føltes som den rigtige beslutning for mig, men jeg var bekymret for, at min eks ville bruge det til at få fuld forældremyndighed, at jeg aldrig igen ville have tillid til at passe mine egne børn.

Jeg valgte afvænning på trods af disse bekymringer. I sidste ende valgte jeg det til mine døtre. Jeg ønskede den bedst mulige behandling, så jeg kunne blive en bedre mor for dem. Jeg ville også vise dem, at når du kæmper, får du hjælp. Du gør hvad du skal gøre.

Det behandlingsstedjeg valgte, ville give mig chancen for at fokusere på at blive et bedre menneske, lære hvordan jeg kunne klare stressene i mit liv uden at ty til skadelig adfærd og finde ud af de reelle, underliggende motivationer til at drikke. Jeg vidste, at jeg ville få adgang til de bedste fagfolk og en række forskellige typer effektive, evidensbaserede behandlinger.

Taler med min familie

Den første person, jeg måtte fortælle om min beslutning om at tage til afvænning for alkoholisme, var min eks. Jeg vidste, at jeg kunne undgå al denne potentielle konflikt og konsekvenser ved i hemmelighed at gå til ambulant terapi eller en støttegruppe. Men jeg vidste, at jeg var nødt til at se det i øjnene og ikke kunne gennemgå afvænning alene.

Jeg startede samtalen med at forklare, hvor meget jeg havde kæmpet under og efter vores skilsmisse, og hvornår pigerne var væk med ham. Han forstod, fordi han selvfølgelig gennemgik det samme. Hans empati var reel og en stor lettelse. Denne forklaring hjalp med at blødgøre slaget, da jeg fortalte ham om min drik.

Han var vred, og han ønskede ikke, at jeg begyndte at tage på genoptræning. Han følte, at pigerne ville lide for meget. Men efter en times snak, hvor jeg forblev rolig og forklarede, at jeg ville tage på afvænning, kom han endelig rundt. Han fik det. Han vidste, at mit fokus var på vores børn, og at det at gå væk i et par måneder var den bedste måde at sikre, at jeg kunne være den bedst mulige mor i fremtiden. Vi diskuterede, hvordan vi kunne fortælle børnene, hvor jeg ville være, hvordan vi kunne være ærlige uden at give dem alle detaljerne.

Jeg var også nødt til at fortælle mine forældre. Jeg havde brug for dem til at vide, og jeg havde brug for dem til at være der for børnene, mens jeg var væk. Jeg nærmede mig det på samme måde som med min eks og fortalte først, at jeg havde kæmpet alene i et stykke tid. De forstod straks og opmuntrede mig til at tage til genoptræning.

Taler med venner om afvænning

Med min familie fast på min side indså jeg, at jeg også skulle fortælle andre mennesker. Mit fravær blev bemærket. Jeg overvejede kort at lyve, men jeg vidste, at min bedste fremtid ville være en, hvor jeg var ærlig og virkelig mig selv. Jeg fortalte bare et par nære venner og gav dem tilladelse til at fortælle andre.

Jeg fortalte mine venner sandheden om, hvor hård skilsmissen havde været, men jeg sørgede også for at understrege, hvor forsigtig jeg havde været med at holde det for mig selv. Jeg havde ikke ønsket at belaste nogen anden, men det vendte tilbage i det lange løb. Jeg ville ikke have, at mine venner skulle føle sig skyldige over ikke at yde nok støtte.

De var alle meget opmuntrende og var enige om, at genoptræning var en god idé. De spurgte om børnene, og hvad de kunne gøre for at hjælpe. Dette sammen med den støtte, mine forældre tilbød i at ville være der for mine piger, lette nogle af mine bekymringer. Jeg vidste, at der ville være en lille hær af mennesker, der var klar til at træde ind og hjælpe.

Fortæller min chef

Det skulle have været sværest at tale med de mennesker, jeg holder mest af, men for at være ærlig var jeg bange for at fortælle min chef, at jeg havde brug for fritid til genoptræning. Den første ting, jeg gjorde, var nogle undersøgelser af mine rettigheder til privatliv og orlov. Jeg lærte, at jeg kunne bruge Family Medical Leave Act til at få en forlænget, hvis ikke lønnet, orlov.

Jeg fandt også ud af, at afhængighed kan betragtes som et handicap i henhold til Americans with Disabilities Act. Loven siger, at jeg kan fortælle så meget eller så lidt til min chef og arbejdsgiver, som jeg vælger. Faktisk fandt jeg fra mange kilder, at det er vigtigt at videregive mine problemer, hvis jeg vil have fri, men at jeg kun skal fortælle min chef de mest vigtige fakta.

Så da jeg henvendte mig til min chef med en repræsentant fra HR, havde jeg en plan for præcis, hvad jeg ville sige. Jeg forklarede lige, at siden min vanskelige skilsmisse havde jeg udviklet et problem med at drikke, at jeg var blevet screenet og diagnosticeret med alkoholforstyrrelse, og at min læge anbefalede, at jeg tilbragte mindst to måneder i afvænning.

Til min lettelse var min chef meget forstående. Hun ønskede ikke at miste mig som medarbejder og var glad for at give mig den ubetalte fritid for at få behandling. Jeg var glad for, at jeg ikke behøvede at påberåbe mig nogen af de love, der sikrer, at jeg kunne få den tid, men det var godt at vide om dem bare i tilfælde af.

Med de vigtigste mennesker i mit liv informeret var jeg klar til at komme ind på genoptræning. Tre måneder senere var jeg hjemme med mine døtre. Min eks har aldrig forsøgt at få forældremyndighed, og jeg tror det delvis skyldes den måde, jeg håndterede situationen på. Mine venner og kolleger bød mig velkommen tilbage og har været venlig og forståelse. At oprette mine kære og arbejdsplads til at forstå, hvad jeg gik igennem, har gjort overgangen tilbage til ædruelighed lettere. Det er svært at tale om afhængighed og behandling, men det er både muligt og nødvendigt.